Overslaan en naar de inhoud gaan

Verpleegkundig specialisten Vaatchirurgie

Gepubliceerd op: 24 februari 2022

Verpleegkundig specialisten Vaatchirurgie werken zowel op de polikliniek als op de verpleegafdelingen van het Slingeland Ziekenhuis.

Opleiding

Een verpleegkundig specialist is opgeleid om naast verpleegkundige taken ook een aantal medische taken uit te voeren. Deze verpleegkundige is een geregistreerde HBO-verpleegkundige die vervolgens een 2-jarige Masteropleiding 'Advanced Nursing Practice' heeft afgerond in een bepaalde richting.

Bevoegdheid en functie

Verpleegkundig specialist is een functie die zich wat betreft de bevoegdheid bevindt tussen arts en verpleegkundige. De verpleegkundig specialist verleent een gedeelte van de medische zorg, naast verpleegkundige taken. Door deze werkwijze sluit de zorg die een patiënt ontvangt meer aan bij het gehele functioneren en onstaat meer tijd voor de patiënt.

De verpleegkundig specialist brengt de klachten van een patiënt in kaart, voert lichamelijke onderzoeken uit, vraagt zo nodig aanvullend onderzoek aan, stelt de diagnose, stelt een behandelplan op en regelt waar nodig vervolgonderzoek. Daarnaast geeft zij informatie over de behandeling en kunnen patiënten bij haar terecht met vragen.

Naast de patiëntenzorg houdt een verpleegkundig specialist zich ook bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de zorg door nieuwe kennis en innovaties toe te passen. Een ander aandachtsgebied van de verpleegkundig specialist is de deskundigheidsbevordering van collega zorgverleners. Dit geldt zowel binnen het ziekenhuis als daarbuiten. Daarnaast houdt ze zich bezig met het doen van wetenschappelijk onderzoek en het vertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk.

 

Laatst bijgewerkt op: 15 april 2022

Anatomie aderen en slagaderen

Anatomie aderen en slagaderen

vatenaneurysma.PNG
Vaatchirurgen Slingeland beste behandelaars bij verwijde buikslagader