Overslaan en naar de inhoud gaan
Kenniscentrum Vaatchirurgie

Kenniscentrum Vaatchirurgie

S. Mooij, MSc

S. Mooij, MSc

Functie: Verpleegkundig specialist

BIG-nummer: 19015580330

Telefoonnummer: 0314 32 99 88

Afdeling: Vaatchirurgie

Aandachtsgebieden:

 • perifeer en aneurysmatisch vaatlijden
 • spataderen
 • leefstijlaanpassingen
 • diabetische voetenpolikliniek

Opleidingen

 • Opleiding verpleegkunde: Inservice-opleiding verpleegkundige A in ziekenhuis De Tjongerschans te Heerenveen

Specialisaties:

 • 2000-2002 Kaderopleiding gezondheidszorg aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen;
 • 2006-2008 Master of Advanced Nursing Practice(MANP)aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen;
 • 2009 Farmacotherapie voor Nurse Practitioners aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen;
 • 2010 geregistreerd als verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen.
 • 2012: vasculaire specialisatie, Utrecht
 • 2020 geregistreerd als verpleegkundig specialist AGZ


Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 1987. 

Even voorstellen

Sinds augustus 1987 ben ik werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis. Tot 2001 was dat op de afdeling Interne geneeskunde en daarna als leidinggevende van de verpleegafdeling vaatchirurgie. Naast het leiding geven bleef de directe zorg meer trekken en daarom ben ik in 2006 gestart met de opleiding ‘Master of Advanced Nursing Practice’. Tijdens de opleiding werd ik opgeleid op het vakgebied vasculaire zorg. Hiervoor werkte ik steeds gedurende een half jaar bij een specialisme waar patiënten met een vorm van vaatlijden worden behandeld. Dit waren de specialismen cardiologie, interne geneeskunde, neurologie en vaatchirurgie.


Als verpleegkundig specialist werk ik met name intensief samen met de vaatchirurgen. Tijdens de vaatchirurgische spreekuren neem ik een deel van de diagnostiek en de behandeling voor mijn rekening. Gedurende de behandeling zie ik de patiënt regelmatig, waarbij het bespreken van leefstijlaanpassingen een steeds terugkerend item is.
Een andere taak is de diabetische voetenpolikliniek. Hier behandel ik patiënten met slecht genezende wonden aan de voeten. Vaak is de oorzaak hiervan suikerziekte (diabetes mellitus) en/of vaatproblematiek. Het behandelen van deze patiënten doe ik in nauwe samenwerking met de vaatchirurg, de internist, de revalidatiearts, de podotherapeut, de wondverpleegkundige, de orthopedisch schoenmaker en de gipsverbandmeester.


Ik kan mijn kennis en kunde op het verpleegkundig en medisch gebied combineren om voor de patiënt een optimale behandeling te realiseren. Met als resultaat een goed voorgelichte patiënt die bewust zijn/haar eigen keuzes maakt. Het bespreken van leefstijl is een vast onderdeel van de behandeling.  Per patiënt kan de tactiek hierin heel erg verschillen en juist dat maakt mijn vak zo ontzettend leuk. Goed kijken en luisteren naar de patiënt en dan daarop inspelen.

Anatomie aderen en slagaderen

Anatomie aderen en slagaderen

vatenaneurysma.PNG
Vaatchirurgen Slingeland beste behandelaars bij verwijde buikslagader