Overslaan en naar de inhoud gaan

De Beweegmakelaar is er ook voor vaatpatiënten

Gepubliceerd op: 24 februari 2019

Voor vaatpatiënten is voldoende beweging van groot belang. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert de conditie. Dagelijks bewegen en lekker sporten is goed voor iedereen en geeft zelfvertrouwen. Door sporten en bewegen onder deskundige begeleiding leert u naar uw lichaam te luisteren en herkent u wat wel en niet goed voor u is.
Toch is het soms nog lastig om te bepalen of u voldoende actief en bewust beweegt, wat u kan, wat u leuk vindt en welke mogelijkheden er voor u zijn om te bewegen en te sporten.

Binnen de gemeente Doetinchem, in samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis, is de Beweegmakelaar werkzaam. Het doel van de Beweegmakelaar Doetinchem is om chronisch zieken, waaronder ook de vaatpatiënt, structureel in beweging te brengen. De Beweegmakelaar geeft in een individueel gesprek met de patiënt beweegadvies op maat en plant telefonische controlemomenten in na 3, 6 en 12 maanden. Een patiënt wordt begeleid in het bewegen en kan zich (soms gratis, soms tegen gereduceerd tarief) aanmelden bij verschillende sportverenigingen.
 
Vanuit de Vaatpoli kunnen patiënten verwezen worden naar de Beweegmakelaar. Lukt het u niet om dagelijks aan voldoende beweging (meer dan 30 minuten per dag) te komen? Zoekt u een stimulans of een sportmaatje? Dan biedt de Beweegmakelaar wellicht mogelijkheden!

Doet u momenteel aan looptraining onder toezicht van een fysiotherapeut welke is voorgeschreven door uw specialist? Maakt u deze training eerst af. U komt in aanmerking voor de begeleiding van de Beweegmakelaar aan het einde van de looptraining. Uw fysiotherapeut kan u verwijzen naar de Beweegmakelaar.
 
Woont u buiten de gemeente Doetinchem? Ook dan kunt u verwezen worden naar de Beweegmakelaar. De Beweegmakelaar kijkt wat ze voor u kan betekenen in de gemeente waarin u woonachtig bent.

 

Laatst bijgewerkt op: 24 februari 2022

Anatomie aderen en slagaderen

Anatomie aderen en slagaderen

vatenaneurysma.PNG
Vaatchirurgen Slingeland beste behandelaars bij verwijde buikslagader