KenniscentrumZorgverlenersVaatchirurgen › drs. R.M. Krol › drs. R.M. Krol

drs. R.M. Krol

Chirurg

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 2014
(BIG 19056167201)

  • Lid Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVVH) en Vaatchirurgie (NVvV).

Opleiding Geneeskunde: Rijksuniversiteit Groningen

  • Artsexamen: 2001

Opleiding tot specialist:

  • 2003-2004: Isalaklinieken, Zwolle
  • 2005-2009: Universitair medisch Centrum Groningen, Groningen
  • 2009-2011: Martiniziekenhuis Groningen, Groningen
  • 2012-2014: Vervolgopleiding Vaatchirurgie, Martiniziekenhuis Groningen, Groningen
  • 2014: Europees examen, certificaat vaatchirurgie (UEMS/FEBVS)

Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie: liesbreukoperatie, andere buikwandbreukcorrecties, galblaas verwijderen met behulp van kijkoperatie, blindedarmoperatie, kleine verrichtingen;
  • Vaatchirurgie: halsslagader schoonmaken, dialyseshunts aanleggen, infusen in grotere bloedvaten voor langere termijn – oa Port-a-cath, uitschakelen aneurysma van de buikslagader (broekprothese of stents), bypass in het been aanleggen, behandeling van etalagebenen, behandeling van diabetische voeten, wondzorg, spataderbehandeling oa met laser.

Even voorstellen

Ik ben dol op mijn vak; chirurgie is de perfecte combinatie van werken met je verstand, met je handen en vooral met mensen! Een algemeen chirurg doet inmiddels niet meer alle voorkomende operaties. De afgelopen jaren is het veelal natuurlijk zo gegroeid dat elke chirurg aandachtsgebieden heeft. Dat betekent niet dat je minder opereert, maar wel dat je van een kleiner aantal operaties er juist meer doet. Dat leidt tot verdieping en tot verbetering van de kwaliteit. De vakgroep Chirurgie in het Slingeland Ziekenhuis is op dit gebied al zeer ver ontwikkeld; zowel overdag als in de diensten.
De oncologische en vaatchirurgische zorg zijn bij uitstek aandachtsgebieden waarbij je regelmatig vaak en veel met je patiënten praat en goed naar ze luistert om zo samen tot een op maat gesneden plan van aanpak te komen. Van essentieel belang hiervoor is het structurele overleg met alle betrokken collega-specialisten, vanuit het Slingeland Ziekenhuis, maar ook de omliggende ziekenhuizen, in een zo geheten multidisciplinair overleg. Hier wordt een behandeladvies geformuleerd voor elke individuele patient. Het Slingeland Ziekenhuis is klein genoeg voor alle leden van zo’n team om elkaar goed te kennen en belangrijke dingen snel te kunnen regelen. Bovendien is voor de patiënten de sfeer fijn en persoonlijk. Daarentegen is het ziekenhuis groot genoeg om aan haar patiënten kundige zorg te leveren waarbij gebruik gemaakt wordt van de modernste middelen en apparatuur.
Deel deze pagina: