BlogVaatchirurgie › Corona maatregelen en veelgestelde vragen

Corona maatregelen en veelgestelde vragen

vaatchirurgische en wondzorg

Femke Schulenbarg

Donderdag, 9 April 2020

 
Zoals u wellicht heeft vernomen hanteert het Slingeland Ziekenhuis momenteel een aangepaste werkwijze in verband met de Corona (Covid-19) pandemie. Dit geldt ook voor de polikliniek Vaatchirurgie.
 
Door deze maatregelen kunnen wij de zorg niet leveren zoals wij dat gewend zijn of graag zouden willen doen. De huidige maatregelen vragen van ons, maar zeker ook van u een hoge mate van flexibiliteit. Naast het zo goed mogelijk verlenen van zorg, zo veel mogelijk op afstand, proberen wij momenteel onze werkzaamheden dusdanig in te richten dat wij de zorg voor Corona patiënten in onze regio zo goed mogelijk het hoofd kunnen bieden. Hierdoor zal een deel van ons team werkzaamheden verrichten die niet tot hun reguliere takenpakket behoren en ingezet worden buiten de directe vaatchirurgische zorg.
 
We kunnen ons goed voorstellen dat dit wellicht vragen bij u oproept.


Veelgestelde vragen

 
Is het verantwoord dat mijn afspraak wordt verplaatst naar een latere datum?
Voor elke afspraak is zorgvuldig beoordeeld of het medisch verantwoord lijkt om de afspraak te verzetten. Waar nodig wordt de afspraak omgezet in een telefonisch contactmoment. Een ander deel van de afspraken wordt verzet naar een latere datum. In de gevallen waarbij het niet verantwoord lijkt de afspraak te verplaatsen, wordt u gewoon uitgenodigd op de polikliniek wondzorg. Wel kan het zijn dat de exacte dag of het tijdstip wordt aangepast. Ook nemen wij dan een aantal voorzorgsmaatregelen om de risico’s op een eventuele besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Zo zijn onder andere een aantal stoelen in de wachtkamer afgeplakt om ervoor te zorgen dat aanwezigen voldoende afstand houden (1.5 meter), we hebben geen handcontact, u mag maximaal 1 begeleider meenemen naar uw afspraak en indien u klachten heeft zoals verkoudheid, hoesten of koorts wordt u verzocht niet naar de polikliniek te komen.
 
Wanneer kan ik weer op de polikliniek Vaatchirurgie terecht?
Voor spoedeisende zorg kunt u altijd terecht. Ook zijn wij doordeweeks dagelijks bereikbaar voor telefonisch overleg. Het is momenteel niet aan te geven wanneer reguliere zorg weer ingepland kan worden.
 
Ik heb een wond, hoe wordt deze in de gaten gehouden?
We proberen wonden zo veel mogelijk middels een foto via de mail te beoordelen. In een groot aantal gevallen zal dit via de thuiszorg verlopen. Heeft u geen thuiszorg, dan bespreken wij met u of u zelf een foto aan kan leveren.
 
Ik sta op de wachtlijst voor een operatie, wordt mijn operatie ingepland?
Ook voor operaties geldt dat er wordt bekeken of het medisch verantwoord is om deze uit te stellen. Deze keuze wordt zorgvuldig gemaakt. Spoedeisende operaties vinden doorgang. Niet spoedeisende operaties worden op een nog nader te bepalen tijdstip ingepland.
 
Ik ben door mijn huisarts of door een andere specialist verwezen naar de polikliniek vaatchirurgie, wordt mijn afspraak ingepland?
Zoals hierboven reeds beschreven wordt per verwijzing bekeken of de afspraak direct of na het versoepelen van de Corona maatregelen ingepland dient te worden.
 

Toch nog een vraag?

Er is een algemene pagina met veelgestelde vragen beschikbaar op deze website. Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u bellen met ons algemene corona informatienummer 088 – 055 43 00. Dit informatienummer is dagelijks tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar. U kunt ook een mail sturen naar: corona@santiz.nl
Voor algemene informatie over het Corona virus verwijzen wij u naar de website van het RIVM.  


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Corona maatregelen en veelgestelde vragen

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)