Blog › Vaatchirurgie

Vaatchirurgie

Corona maatregelen en veelgestelde vragen (Door: Femke Schulenbarg)

vaatchirurgische en wondzorg

Donderdag, 09 April 2020  
Zoals u wellicht heeft vernomen hanteert het Slingeland Ziekenhuis momenteel een aangepaste werkwijze in verband met de Corona (Covid-19) pandemie. Dit geldt ook voor de polikliniek Vaatchirurgie.
 
Door deze maatregelen kunnen wij de zorg niet leveren zoals wij dat gewend zijn of graag zouden willen doen. De huidige maatregelen vragen van ons, maar zeker ook van u een hoge mate van flexibiliteit. Naast het zo goed mogelijk verlenen van zorg, zo veel mogelijk op afstand, proberen wij momenteel onze werkzaamheden dusdanig in te richten dat wij de zorg voor Corona patiënten in onze regio zo goed mogelijk het hoofd kunnen bieden. Hierdoor zal een deel van ons team werkzaamheden verrichten die niet tot hun reguliere takenpakket behoren en ingezet worden buiten de directe vaatchirurgische zorg.
 
We kunnen ons goed voorstellen dat dit wellicht vragen bij u oproept.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk 2018 voor Slingeland Ziekenhuis (Door: LS, webredactie)

Dinsdag, 25 September 2018  
Het Slingeland Ziekenhuis heeft ook voor 2018 het Vaatkeurmerk én het Spataderkeurmerk van Harteraad ontvangen. De vaat- en spataderzorg in het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan de uitgebreide criteria die Harteraad hanteert.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Van Acetylcsalicylzuur naar clopidogrel (Door: Sanne Mooij, verpleegkundig specialist)

Verandering in de medicamenteuze behandeling

Maandag, 02 Juli 2018 Ruim een jaar geleden is de nieuwe Nederlandse richtlijn voor perifeer vaatlijden ( etalagebenen) uitgekomen. Eén van de adviezen in deze richtlijn is dat  alle patiënten met perifeer vaatlijden behandeld moeten worden met acetylsalicylzuur óf clopidogrel.
 
 
De richtlijn geeft de voorkeur aan clopidogrel. Deze voorkeur heeft een aantal redenen: Clopidogrel is inmiddels een goedkoper medicijn geworden. Daarnaast is bij het gebruik van clopidogrel het meestal niet nodig om een maagbeschermer te gebruiken, daardoor is het kosteneffectief ten opzichte van acetylsalicylzuur waarbij wél een maagbeschermer geadviseerd wordt. Maar de belangrijkste reden om te kiezen voor clopidogrel is het feit dat de lange termijnresultaten wat betreft de gevolgen van slagaderverkalking iets beter zijn.
 
 
De vaatchirurgen in het Slingeland Ziekenhuis volgen deze nationale richtlijn en zijn daarom begonnen om alle patiënten die bij hen onder behandeling zijn in verband met perifeer vaatlijden over te laten gaan op clopidogrel. Dit wordt besproken tijdens een controleafspraak op de polikliniek. Omdat acetylsalicylzuur nog steeds een goede behandeling is, nagenoeg gelijkwaardig aan clopidogrel, is de keus gemaakt om deze  aanpassing geleidelijk in te voeren.
 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vaatchirurgen naar SKB Winterswijk (Door: Redactie Slingeland)

Maandag, 15 Januari 2018 In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) werden patiënten van de polikliniek Vaatchirurgie behandeld door de vaatchirurgen van het Medisch Spectrum Twente. In het kader van de fusie van het Slingeland Ziekenhuis en het SKB, is deze werkwijze met ingang van 1 januari 2018 gewijzigd. De vaatchirurgen van het Slingeland Ziekenhuis zullen hun werkterrein uitbreiden naar Winterswijk. Zij zullen de patiënten op de polikliniek Vaatchirurgie van het SKB gaan behandelen.  


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief