Blog › Algemeen

Algemeen

De Beweegmakelaar (Door: Marije Nijenhuis)

Woensdag, 27 Februari 2019  
Voor vaatpatiënten is voldoende beweging van groot belang. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert de conditie. Dagelijks bewegen en lekker sporten is goed voor iedereen en geeft zelfvertrouwen. Door sporten en bewegen onder deskundige begeleiding leert u naar uw lichaam te luisteren en herkent u wat wel en niet goed voor u is.
Toch is het soms nog lastig om te bepalen of u voldoende actief en bewust beweegt, wat u kan, wat u leuk vindt en welke mogelijkheden er voor u zijn om te bewegen en te sporten.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Specialisten uit Slingeland naar ziekenhuis in Tanzania (Door: Dr. M.S. Lemson, vaatchirurg)

Maandag, 19 November 2012 Eén van de chirurgen van het Slingeland Ziekenhuis, Erik Staal, heeft 5 jaar als tropenarts in het Sengerema Designated District Hospital in Tanzania gewerkt. Na zijn terugkeer in Nederland volgde hij de opleiding tot chirurg, maar hield hij contact met het ziekenhuis in Sengerema. Onder zijn leiding gaat er sinds 2011 regelmatig een groep specialisten van het Slingeland Ziekenhuis naar Sengerema om daar onderwijs te geven en ingrepen te verrichten die niet door de lokale staf kunnen worden uitgevoerd. Van deze uitzendingen wordt een blog bijgehouden.

Van 20 oktober t/m 3 november 2012 hebben Erik Staal (chirurg), Susan Lemson (chirurg), Michiel Bijkerk (anesthesioloog), Maarten Verregghen (tropenarts i.o.) en Anja vd Boom (operatieassistente) in Sengerema gewerkt en tassen met medische materialen afgeleverd.

Blog over de reis in 2011: tonintanzania.blogspot.com
Blog over de komende reis 2012 lemson.reislogger.nl

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief