Blog › Blog Vaatchirurgie

Recente blogberichten

De Beweegmakelaar (Door: Marije Nijenhuis)

Woensdag, 27 Februari 2019  
Voor vaatpatiënten is voldoende beweging van groot belang. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert de conditie. Dagelijks bewegen en lekker sporten is goed voor iedereen en geeft zelfvertrouwen. Door sporten en bewegen onder deskundige begeleiding leert u naar uw lichaam te luisteren en herkent u wat wel en niet goed voor u is.
Toch is het soms nog lastig om te bepalen of u voldoende actief en bewust beweegt, wat u kan, wat u leuk vindt en welke mogelijkheden er voor u zijn om te bewegen en te sporten.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk 2018 voor Slingeland Ziekenhuis (Door: LS, webredactie)

Dinsdag, 25 September 2018  
Het Slingeland Ziekenhuis heeft ook voor 2018 het Vaatkeurmerk én het Spataderkeurmerk van Harteraad ontvangen. De vaat- en spataderzorg in het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan de uitgebreide criteria die Harteraad hanteert.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Behandeling bij etalagebenen (Door: Femke Schulenbarg)

Wat kunt u verwachten?

Dinsdag, 21 Augustus 2018  
De vaatziekte ‘etalagebenen’ dankt zijn naam aan een kenmerkende klacht. Mensen ervaren vaak pijn als ze lopen, maar zodra ze stil gaan staan, bijvoorbeeld om even door een winkelruit te kijken, verdwijnen de klachten. Etalagebenen (de officiële benaming is claudicatio intermittens) worden veroorzaakt door ‘perifeer arterieel vaatlijden’. Er is dan sprake van slagaderverkalking (atherosclerose) in de benen.
 
Ervaart u pijnklachten bij het lopen? De eerste stap is dan dat u zich tot uw huisarts wendt. De huisarts zal u vragen stellen over uw klachten en u onderzoeken. Wanneer er sprake lijkt te zijn van etalagebenen zal de huisarts u veelal verwijzen naar de vaatchirurg voor aanvullend onderzoek.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vaatchirurgen naar SKB Winterswijk (Door: Redactie Slingeland)

Maandag, 15 Januari 2018 In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) werden patiënten van de polikliniek Vaatchirurgie behandeld door de vaatchirurgen van het Medisch Spectrum Twente. In het kader van de fusie van het Slingeland Ziekenhuis en het SKB, is deze werkwijze met ingang van 1 januari 2018 gewijzigd. De vaatchirurgen van het Slingeland Ziekenhuis zullen hun werkterrein uitbreiden naar Winterswijk. Zij zullen de patiënten op de polikliniek Vaatchirurgie van het SKB gaan behandelen.  


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Specialisten uit Slingeland naar ziekenhuis in Tanzania (Door: Dr. M.S. Lemson, vaatchirurg)

Maandag, 19 November 2012 Eén van de chirurgen van het Slingeland Ziekenhuis, Erik Staal, heeft 5 jaar als tropenarts in het Sengerema Designated District Hospital in Tanzania gewerkt. Na zijn terugkeer in Nederland volgde hij de opleiding tot chirurg, maar hield hij contact met het ziekenhuis in Sengerema. Onder zijn leiding gaat er sinds 2011 regelmatig een groep specialisten van het Slingeland Ziekenhuis naar Sengerema om daar onderwijs te geven en ingrepen te verrichten die niet door de lokale staf kunnen worden uitgevoerd. Van deze uitzendingen wordt een blog bijgehouden.

Van 20 oktober t/m 3 november 2012 hebben Erik Staal (chirurg), Susan Lemson (chirurg), Michiel Bijkerk (anesthesioloog), Maarten Verregghen (tropenarts i.o.) en Anja vd Boom (operatieassistente) in Sengerema gewerkt en tassen met medische materialen afgeleverd.

Blog over de reis in 2011: tonintanzania.blogspot.com
Blog over de komende reis 2012 lemson.reislogger.nl

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief