Blog › Blog Vaatchirurgie

Recente blogberichten

Polikliniek Vaatchirurgie van start in Groenlo (Door: Redactie Slingeland)

Feestelijke opening

Donderdag, 01 Juli 2021 Met een feestelijk tintje ging vanochtend om 8.00 uur onze Polikliniek Vaatchirurgie in Groenlo open. We zijn blij dat onze vaatpatiënten in de Oost-Achterhoek vanaf vandaag ook dicht bij huis terechtkunnen voor hun vertrouwde zorg in Groenlo. Tussendoor gingen de vaatchirurgen buurtmaken bij de nieuwe collega’s in het Gezondheidscentrum Den Papendiek.
 
Onze vaatchirurgen Gert-Jan Lauret, Susan Lemson, Dick Scharn en Reinier Smeets gaan samen met de vaatlaboranten en doktersassistenten aan de slag in Groenlo. Patiënten kunnen er terecht voor controle, vaatonderzoek en wondzorg. 
 
opening poli Vaatchirurgie in Groenlo


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

De Beweegmakelaar (Door: Marije Nijenhuis)

Woensdag, 27 Februari 2019  
Voor vaatpatiënten is voldoende beweging van groot belang. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert de conditie. Dagelijks bewegen en lekker sporten is goed voor iedereen en geeft zelfvertrouwen. Door sporten en bewegen onder deskundige begeleiding leert u naar uw lichaam te luisteren en herkent u wat wel en niet goed voor u is.
Toch is het soms nog lastig om te bepalen of u voldoende actief en bewust beweegt, wat u kan, wat u leuk vindt en welke mogelijkheden er voor u zijn om te bewegen en te sporten.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk 2018 voor Slingeland Ziekenhuis (Door: LS, webredactie)

Dinsdag, 25 September 2018  
Het Slingeland Ziekenhuis heeft ook voor 2018 het Vaatkeurmerk én het Spataderkeurmerk van Harteraad ontvangen. De vaat- en spataderzorg in het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan de uitgebreide criteria die Harteraad hanteert.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Behandeling bij etalagebenen (Door: Femke Schulenbarg)

Wat kunt u verwachten?

Dinsdag, 21 Augustus 2018  
De vaatziekte ‘etalagebenen’ dankt zijn naam aan een kenmerkende klacht. Mensen ervaren vaak pijn als ze lopen, maar zodra ze stil gaan staan, bijvoorbeeld om even door een winkelruit te kijken, verdwijnen de klachten. Etalagebenen (de officiële benaming is claudicatio intermittens) worden veroorzaakt door ‘perifeer arterieel vaatlijden’. Er is dan sprake van slagaderverkalking (atherosclerose) in de benen.
 
Ervaart u pijnklachten bij het lopen? De eerste stap is dan dat u zich tot uw huisarts wendt. De huisarts zal u vragen stellen over uw klachten en u onderzoeken. Wanneer er sprake lijkt te zijn van etalagebenen zal de huisarts u veelal verwijzen naar de vaatchirurg voor aanvullend onderzoek.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vaatchirurgen naar SKB Winterswijk (Door: Redactie Slingeland)

Maandag, 15 Januari 2018 In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) werden patiënten van de polikliniek Vaatchirurgie behandeld door de vaatchirurgen van het Medisch Spectrum Twente. In het kader van de fusie van het Slingeland Ziekenhuis en het SKB, is deze werkwijze met ingang van 1 januari 2018 gewijzigd. De vaatchirurgen van het Slingeland Ziekenhuis zullen hun werkterrein uitbreiden naar Winterswijk. Zij zullen de patiënten op de polikliniek Vaatchirurgie van het SKB gaan behandelen.  


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief